Toll Free: 0800-123-456 image description image description









image description




Iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
ISO 22000 şuana kadar mevcut bulunan HACCP standartlarının tek bir çatı altında toplamak amacıyla geliştirilmiş ve gıda güvenliği risklerinin yönetimi ile ilgili bir sistemdir. Gıda maddeleri için hammadde
sağlayıcılarından başlayarak üretim, dağıtım, depolama yapan ve gıda firmalarıyla ilgili her türlü yan üreten firmalar uygulayabilir.Gıda üretimi ve dağıtımı yapan tür firmalar için HACCP yasal zorunluluktur.Bu sistemin uygulanması, tüketicilerin tükettikleri ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar. Gıda maddelerinin kaynakları ve proses teknikleri sürekli olarak değişim göstermektedir. Buna bağlı olarak gıdaların üretiminde değişik aşamalarda ortaya çıkan tehlikeler sektörün tümünü ciddi olarak etkileyebilir.


ISO 22000 Risklerin belirlenmesi ve ilgili önlemlerin alınması için sistematik bir yaklaşımdır. Diğer yönetim sistemleri ile birlikte uygulanabilir.