Ifs Uluslararası Gıda Standardı
Uluslararası Gıda Standardı (International Food Standard ) olarak ifade edilen bu standart 2000 yılında, gıda güvenliğinin, Ticaret Odası CIES - The Global Food Business Forum- tarafından iyileştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.ISO 9000: 2000 den farkı, HACCP içermesidir. Avrupa, Kuzey Amerika ve Avusturalya da başlangıçta 40 ticari işletmenin katılımı ile oluşmuştur.
IFS in AMACI NEDİR ?
Global bir gıda güvenlik standardı hazırlayıp işletmelerin kendi pazarlarında daha güvenli gıda ürünü satmalarını sağlamaktır. Buna istinaden GFSI, anahtar kriterler ortaya çıkartarak, gıda güvenlik standardını ölçülebilir hale getirmiştir.'
IFS, 5 bölümde kendini sınıflandırır,